World Vision România

World Vision România

Daruieste educatie

Status: Financed

100 de copii din comunitatea Negrești, județul Vaslui sunt parte dintre cei 5400 de copiii din comunitățile vulnerabile în care activăm care nu au acces la educație cu ajutorul tehnologiei.  

[ Show more ]

18,647 RON

Raised:

6

Supporters:

137

Donations:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

 

100 de copii din comunitatea Negrești, județul Vaslui, sunt parte dintre cei 5400 de copiii din comunitățile vulnerabile în care activăm, care nu au acces la educație cu ajutorul tehnologiei. 

Pentru toți aceștia, în perioada următoare, World Vision România strânge fonduri pentru digitalizarea și modernizarea școlilor din comunitățile vulnerabile.

Punctual, poți dărui educație și te poți implica alături de partenerii noștri, festivalul Outernational Days și festivalul Open Camp, în strângerea de fonduri pentru una dintre comunitățile țintă din planul de implementare al organizației: Negrești, Vaslui.

 

Orasul Negrești este considerat cel mai sarac oraș din  Uniunea Europeană, iar acest statut de zona defavorizată nu îi atrage  pe investitori: nu există nicio investiție care să ofere locuri de muncă sau alte posibilități de trai locuitorilor.

Nivelul scăzut de educație în rândul părinților face ca aceștia să nu valorizeze educația și să nu colaboreze constant cu unitățile de învățământ din oraș – fapt care perpetuează sărăcia pe termen lung.

 

Aceștia beneficiază de venit minim garantat (120 de dosare și 300 de beneficiari) și alte prestații sociale, sunt angajați doar puțini peste 1000, lucrează fără forme legale în agricultură și creșterea animalelor sau munci necalificate, ca zilieri.

Contextul local nefavorabil, precum și situația actuală scade în mod drastic șansele acestor 100 de copii din Negrești de a ieși din cercul vicios al sărăciei.

Imposibilitatea  de a accesa cursurile online susținute de cadrele didactice de la școlile la care învață le crește semnificativ riscul de abandon școlar, analfabetism, iar șansele unui viitor mai bun devin minime.

 

Fii alături de #EroiNeȘtiuți ai binelui și dăruiește educație pentru ca noi să continuăm împreună să învățăm mii de copii!